Cercetat pentru luare de mită și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității, un inspector de la ANAF-Antifraudă și-a recunoscut vina în fața procurorilor DNA.

Dumitru-Daniel Tala, inspector ANAF la Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța. Conform anchetatorilor, inspectorul este acuzat de luare de mită și de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

„În cursul lunii ianuarie 2019, inculpatul Tala Dumitru-Daniel, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul Izet Diamir, i-a transmis unui om de afaceri (martor în cauză) că două dintre societățile administrate în fapt de acesta vor fi vizate de un control al A.N.A.F. și i-a comunicat data la care va avea loc, precum și obiectul controlului. În același context, inspectorul i-a mai spus martorului că îl poate ajuta să nu fie sancționat la terminarea controalelor, lucru cu care acesta a fost de acord, după mai multe negocieri”, se arată în acordul de recunoaștere a vinovăției.

Foloasele necuvenite, pretinse de inspectorul antifraudă, nu au fost evidențiate în mod concret, doar că valoarea acestora urma să se stabilească la sfârșitul verificărilor, în funcție de gravitatea problemelor descoperite. Anterior, cei doi inculpați au convenit asupra sumei de 5.000 euro, ce urma să îi fie solicitată omului de afaceri.

Celălalt inculpat în dosar, Diamir Izet, a semnat și el un acord de recunoaștere a vinovăției, fiind acuzat de complicitate la luare de mită. În acordurile semnate sunt prevăzute pedepsele pentru cei doi: 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și, respectiv, 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Dosarele de urmărire penală privind pe inculpații Tala Dumitru-Daniel și Izet Diamir împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/constanta-inspectorul-anaf-antifrauda-acuzat-de-luare-de-mita-si-a-recunoscut-vina-ce-pedeapsa-risca-53357.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/constanta-inspectorul-anaf-antifrauda-acuzat-de-luare-de-mita-si-a-recunoscut-vina-ce-pedeapsa-risca-53357-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv