Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Doha, după ce a învins-o pe Elina Svitolina, scor 6-3, 3-6, 6-4.

Stere Halep, tatăl Simonei s-a arătat foarte optimist după încheierea partidei din semifinale, considerând că fiica sa este capabilă să câștige un turneu de Grand Slam în acest an, având în vedere forma sportivei românce.

“Simona face cam multe meciuri de genul acesta. Când se disputa acel game la 4-1 și la 4-2, atunci chiar îi spuneam soției: <<Dacă ia game-ul, câștigăm meciul>>. Am avut o presimțire cu ce era în inima copilului. Svitolina nu trebuie să fie supărată, pentru că a luat bătaie de la numărul 1, nu de la numărul 200 în lume.

Cu siguranță poate câștiga trofeul. După cum o simt eu, Simona nu va ceda. Eu am declarat că atunci când va ajunge la 26-27 de ani va câștiga mai multe Grand Slam-uri. Noi așa spunem, că poate câștiga un Grand Slam anul acesta. Ăsta e visul meu”, a declarat Stere Halep la DigiSport.espre posibila oboseală care ar fi putut să apară după duelul din weekend, de la Fed Cup, dar și despre starea medicală a fiicei sale.

“În Cehia a fost cam frig. Și în sală a fost foarte frig, din cauză că acolo e sală de hochei și sub dușumea era gheață. Acolo ziua e foarte cald și seara e frig și nu știi cum să te îmbraci. Are aceleași kilograme.

În fiecare zi își face exercițiile medicale recomandate de medic și e foarte bine. Dacă medicul ne-a promis că va fi bine, se vede că e bine. Simona dă tot ce are pentru a câștiga fiecare meci. Vă dați seama că la Fed Cup a fost și o galerie frumoasă, care și-a pus amprenta, mai ales galeria din Cluj a fost extraordinară. Simona e singura care ne aduce bucurii, nouă, românilor, iar cei de afară ne văd cu alți ochii, iar străinii văd că România nu e așa cum credeau ei. Să câștige pentru România e ceva de bine, va intra în istorie”, a mai spus acesta.

Sâmbătă, de la ora 17:00, Simona Halep va juca în finala de la Doha contra belgiancei Elise Mertens (23 de ani, 21 WTA), cea care a învins-o în trei seturi pe Angelique Kerber, scor 6-4, 2-6, 6-1.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/tatal-simonei-halep-dupa-calificarea-fiicei-sale-in-finala-de-la-doha-poate-castiga-un-grand-slam-in-2019-53341.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/tatal-simonei-halep-dupa-calificarea-fiicei-sale-in-finala-de-la-doha-poate-castiga-un-grand-slam-in-2019-53341-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv