Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în finala turneului de la Doha, după ce a învins-o pe Elina Svitolina (7 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-4.

Simona Halep a învins-o pe Elina Svitolina cu 6-3, 3-6, 6-4 în prima semifinală a turneului de la Doha, și a fost foarte entuziasată de meciul făcut în penultimul act al turneului.

În finală, românca o va aștepta fie pe Kerber, fie pe Mertens, cele două urmând a juca în a doua semifinală de la Doha. Până să joace meciul cel mare, Simona Halep a savurat victoria în fața Elinei Svitolina, în fața căreia a avut și momente dificile.

Românca a fost condusă cu 4-1 în setul secund, dar a întors rezultatul și a explicat cum a reușit să obțină o nouă calificare în finală.

De asemenea, Halep a dat și o veste bună, întrucât a recunoscut că nu se simte obosită: “Cu inima mea și cu mintea, nu am renunțat. E o adversară foarte puternică, e probabil cel mai bun meci făcut de mine până acum, sunt fericită că nu am simțit oboseala și că am mers până la capăt. Am amintiri grozave de la acest turneu, mă bucur că joc din nou finala aici și că joc pentru acel trofeu frumos. Le mulțumesc fanilor!”, a declarat constănțeanca, după meci.

Halep și-a adjudecat primul set într-o manieră destul de lejeră, după doar 39 de minute. Românca a făcut break-ul la scorul de 1-1 și a servit ideal până la finalul actului, impunându-se cu scorul de 6-3.

În actul secund, lucrurile s-au inversat, iar Svitolina a fost cea care a făcut break la 1-1 și, mai apoi, la 5-3. Ucraineanca a trimis partida în decisiv, acolo unde a câștigat pe serviciul Simonei încă din primul game. Momentul cheie a avut loc la scorul de 4-1 pentru Svitolina, când Simona a salvat trei mingi de break și a rămas în meci, câștigând ulterior pe serviciul adversarei și restabilind egalitatea. Imediat, Halep a făcut break-ul și a închis jocul, calificându-se în prima finală a unui turneu din 2019.

În finală, Halep o va înfrunta pe câștigătoarea duelului dintre Angelique Kerber (6) și Elise Mertens (21 WTA). Ultimul act va avea loc sâmbătă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/simona-halep-s-a-calificat-in-finala-turneului-de-la-doha-dupa-ce-a-invins-o-pe-elina-svitolina-e-probabil-cel-mai-bun-meci-facut-pana-acum-53339.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/simona-halep-s-a-calificat-in-finala-turneului-de-la-doha-dupa-ce-a-invins-o-pe-elina-svitolina-e-probabil-cel-mai-bun-meci-facut-pana-acum-53339-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv