Fostul procuror șef al DNA Laura Codruța Kovesi a declarat, la ieșirea de la audierile din Secția pentru Investigarea Magistraților, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și că a făcut două cereri de recuzare.

„Am recuzat procurorul de caz și procurorul șef de secție. Mi s-a adus la cunoștință învinuirea. Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (…) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparțialității”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la ieșirea din sediul Parchetului General.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său.

Procurorul de caz este Adina Florea, cea care a fost propusă de ministrul Justiției la șefia DNA, însă a fost refuzată de Klaus Iohannis. De asemenea, procurorul-șef la Secției de anchetă, recuzat la rândul lui de Kovesi, este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspecției Judiciare.

Kovesi a declarat încă de miercuri seară că are calitatea de suspect în acest dosar, iar acuzațiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Adina Florea, procurorul de caz, a explicat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruța Kovesi este tratată ca orice altă speță, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta șefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea și aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/kovesi-mi-s-a-adus-la-cunostinta-calitatea-de-suspect-53332.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/kovesi-mi-s-a-adus-la-cunostinta-calitatea-de-suspect-53332-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv