Persoanele care au achiziționat file de somon afumat marca Auchan sunt anunțate să nu îl consume și să aducă produsul la magazin, întrucât în urma analizelor efectuate s-a detectat contaminarea cu bacteria Listeria monocitogenes, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Bacteria a fost depistată în urma unei reclamații.

“În urma unei reclamații, compania Auchan recheamă articolul următor: Pouce File de somon afumat 100 grame, cod EAN : 5949084000153, produs în 10.01.2019, expiră pe 23.02.2019. În urma analizelor efectuate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma”, se arată în anunțul Auchan, publicat pe site-ul ANSVSA.

La începutul lunii februarie, retailerul retrăgea din același motiv produsul “Pouce File de somon afumat 100 g”.

Un alt retailer, Lidl România, recheamă preventiv produsul “Belbake Fulgi nucă cocos, 200 g”, cu termenul de valabilitate 21 noiembrie 2019 și lotul 34188, în condițiile în care s-a constatat că produsul afectat conține conservantul dioxid de sulf nedeclarat pe etichetă.

“Din cauza posibilelor reacții alergice la ingerare, clienții cu alergie la sulfiți ar trebui să țină cont neapărat de retragere și să nu consume în niciun caz produsul. Având în vedere posibilele reacții alergice în urma consumului, clienții alergici la sulfiți trebuie să acorde o atenție absolută acestei rechemări”, arată anunțul Lidl de pe site-ul Autorității veterinare.

În schimb, retailerul precizează că în cazul persoanelor care nu sunt alergice la sulfiți produsul este apt pentru consum.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

“Această retragere vizează exclusiv produsul ‘Belbake Fulgi nucă cocos, 200 g’ cu termenul de valabilitate 21.11.2019 și lotul 34188. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Belbake, nu sunt afectate de această rechemare”, precizează Lidl. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/file-de-somon-afumat-vandut-de-auchan-si-fulgi-de-cocos-de-la-lidl-produse-retrase-de-la-vanzare-53336.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/file-de-somon-afumat-vandut-de-auchan-si-fulgi-de-cocos-de-la-lidl-produse-retrase-de-la-vanzare-53336-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv