Doi pacienți au murit, în această săptămână, la Institutul Marius Nasta din București, spune managerul instituției Beatrice Mahler, precizând că persoanele sufereau de alte afecțiuni și aveau și infecții nosocomiale. Internările în Secția de Terapie Intensivă sunt limitate, iar DSP face un raport.

“Aceste persoane au avut și infecție. Unul dintre pacienți a venit transfer dintr-un alt spital, iar celălalt caz a fost internat în Marius Nasta. Ambii pacienți aveau afecțiuni asociate extrem de severe, unul dintre ei fiind internat pentru bronhopneumonie pe lângă afecțiuni cardiace, iar celălalt era cu un abces pulmonar masiv. (…) Afecțiuni care și ele singure ar fi putut să determine decesul în lipsa infecției”, a spus, pentru MEDIAFAX, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler subliniază că după ce a aflat despre această infecție a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP).

“Prezența acinetobacterului multirezistent m-a făcut pe mine să solicit asistență din partea DSP-ului, pentru că potrivit legislației, mă interesează să prevenim declanșarea unei infecții. Infecția există la orice pacient cu boală respiratorie, dar infecția nosocomială este cea pe care trebuie să o prevenim și să fim responsabili, pentru a preveni eventualele focare epidemiologice”, a mai explicat managerul institutului.

Beatrice Mahler spune că Direcția de Sănătate Publică face un raport în cadrul unității spitalicești. De asemenea, au fost recoltate probe și au fost trimise la Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino pentru a afla proveniența bacteriei.

Totodată, în acest moment în Secția de Terapie Intensivă sunt internați trei pacienți – doi în stare gravă intubați, iar al treilea în stare bună și va fi transferat,vineri, în Secția Medicală.

“Până când vom fi siguri că suprafețele din Secția Terapie Intensivă sunt curate și nu sunt contaminate cu niciun germene, secția rămâne în continuare sub supraveghere epidemiologică. Este important ca atunci când vom deschide salonul respectiv pentru noi pacienți să fim siguri că nu există riscul să ia un germene din salon”, a spus Beatrice Mahler.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/doi-pacienti-cu-infectii-nosocomiale-au-murit-la-marius-nasta-internarile-limitate-53323.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/doi-pacienti-cu-infectii-nosocomiale-au-murit-la-marius-nasta-internarile-limitate-53323-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv