Anchetatorii britanici au identificat un ofițer din serviciile ruse de informații ca fiind cel de al treilea suspect în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în orașul Salisbury, au informat două surse citate de agenția Reuters.

 

Sursele au confirmat un raport al site-ului de investigații Bellingcat, care l-a identificat pe Denis Sergeev, un ofițer de rang înalt din cadrul GRU, ca fiind al treilea suspect în incidentul de la Salisbury.

În luna septembrie, procurorii britanici au acuzat doi ruși, cunoscuți sub numele Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, pentru crimă. Rusia a negat orice implicare în atacul chimic.

Bellingcat a mai informat că Sergeev a folosit pseudonimul Serghei Fedotov în timp ce își desfășura operațiunile. 

Grupul a adăugat că un pașaport pe numele de Fedotov a fost emis de aceeași entitate de la Moscova care a emis pașapoarte false pentru mai mulți ofițeri GRU, inclusiv Petrov și Boșirov.

Înainte de a fi implicat în cazul Skripal, Sergeev ar fi călătorit în Europa, Asia Centrală și Orientul Mijlociu.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/cazul-skripal-autoritatile-britanice-l-au-identificat-pe-cel-de-al-treilea-suspect-53338.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/cazul-skripal-autoritatile-britanice-l-au-identificat-pe-cel-de-al-treilea-suspect-53338-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv