Miniștrii apărării din statele membre ale NATO, reuniți la Bruxelles, și-au arătat îngrijoarea față de acțiunile Rusiei din ultima perioadă, transmit reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN), printr-un comunicat de presă. La reuniune paticipă și ministrul român al Apărării.

„În prima zi a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, miercuri,13 februarie, ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a participat la două sesiuni de lucru formale în cadru aliat – prima referitoare la evoluțiile și implicațiile pentru Alianță în ceea ce privește Tratatul privind forțele nucleare intermediare (INF), iar cea de a doua, la implementarea posturii de descurajare și apărare”, se arată într-un comunicat al MApN, transmis joi.

Potrivit sursei citate, miniștrii au discutat și despre acțiunile Rusiei din ultima perioada și și-au arătat îngrijorarea în acest sens.

„În cadrul discuțiilor, miniștrii și-au exprimat îngrijorarea față de continuarea de către Rusia a dezvoltării și dislocării sistemului de rachete SSC-8, prin încălcarea Tratatului INF. A fost subliniat faptul că aceasta reprezintă un risc semnificativ la adresa securității Euro-Atlantice și că NATO va continua să mențină o postură credibilă și eficientă de descurajare și apărare. Elementul central al discuțiilor a vizat identificarea implicațiilor încălcării de către Rusia a tratatului și modul în care Alianța trebuie să se adapteze la această nouă situație”, se mai arată în comunicatul MApN.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, miniștrii aliați ai apărării au notat progresul înregistrat în implementarea deciziilor adoptate la ultimele summit-uri aliate, inclusiv la cel care a avut loc la Bruxelles în luna iulie 2018.

„Totodată, a fost adoptată Directiva Politică 2019, document esențial pentru direcționarea planificării apărării în cadrul NATO pentru următorii patru ani”, mai spun reprezentanții MApN.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, participă la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care se desfășoară joi la sediul Alianței Nord-Atlantice din Bruxelles.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mapn-ministrii-apararii-din-tarile-nato-sunt-ingrijorati-ca-rusia-dezvolta-sistemul-de-rachete-ssc-8-53305.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mapn-ministrii-apararii-din-tarile-nato-sunt-ingrijorati-ca-rusia-dezvolta-sistemul-de-rachete-ssc-8-53305-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv