Anul școlar 2019-2020 ar putea începe cu o săptămână mai devreme, adică în data de 9 septembrie 2019, au spus, pentru MEDIAFAX, membrii Asociației Elevilor din Constanța după ce au discutat la MEN în Comisia de Dialog Social. Secretarul de stat Gigel Paraschiv spune că decizia va fi analizată.

Există posibilitatea ca următorul an școlar, adică 2019-2020, să înceapă în data de 9 septembrie, nu pe 16 așa cum propusese anterior Ministerul Educației Naționale. Inițiativa aparține Asociației Elevilor și au anunțat-o, joi, în cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului.

“Am solicitat ca programa școlară să fie mai ridicată. Propunerea Ministerului a fost ca școala să înceapă pe 16 septembrie și să se termine pe 19 iunie. În cadrul ședinței am solicitat ca elevii să înceapă școala în data de 9 septembrie și să se încheie la 12 iunie”, a spus, pentru MEDIAFAX, președintele Asociației Elevilor din Constanța, Andrei Mihai Tănase.

Inițiatorii ideii spun că, în aceste condiții, elevii care înscriși pentru examenul de Bacalaureat ar putea să susțină proba mai devreme, astfel încât să nu să se confrunte cu temperaturile înalte.

“Bacalaureatul are loc după o săptămână de la încheierea anului școlar și în sensul acesta s-ar fi ajuns ca elevii să susțină examenele pe la mijlocul lunii iulie când condițiile de temperatură sunt foarte ridicate, vorbim de 34-35 de grade în unele regiuni, iar școlile nu sunt dotate cu aparate de aer condiționat”, a explicat Andrei Mihai Tănase.

De cealaltă parte, secretarul de stat în Ministerul Educației Naționale Gigel Paraschiv spune că în cadrul instituției va fi analizată propunerea și vor anunța decizia “cât mai curând”.

“Decizia va fi luată când va apărea Ordinul de ministru referitor la structura anului școlar. (…) Am reținut propunerea, analizăm și venim cu răspunsul. Nu este luată încă o decizie”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Gigel Paraschiv.

Potrivit proiectului de ordine al Ministerului Educației Naționale, publicat în data de 12 februarie, anul școlar 2019-2020 începe în data de 16 septembrie 2019 și se termină pe 19 iunie 2020.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/anul-scolar-ar-putea-incepe-cu-o-saptamana-mai-devreme-53311.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/anul-scolar-ar-putea-incepe-cu-o-saptamana-mai-devreme-53311-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv