Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a afirmat miercuri, la Antena 3, că nu se schimbă nimic anul acesta în ceea ce privește modalitatea de susținere a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului.

“Nu vorbim despre modificarea examenelor naționale. Acestea se stabilesc la începutul anului prin ordin de ministru și nu le schimbă nimeni pe parcursul anului școlar. Asta ar însemna să bulversăm școala. Ca urmare, spun din start, elevii de clasa a VIII-a vor da Evaluarea Națională așa cum le-a fost anunțat examenul la începutul anului școlar și vor susține examenul de Bacalaureat așa cum le-a fost anunțat la începutul anului școlar”, a subliniat Andronescu.

Ea a adăugat că orice idee care apare cu scopul de a perfecționa sistemul educațional trebuie să fie dezbătută public.

“Cred că orice idee care apare cu scopul de a perfecționa perfomanța sistemului de învățământ trebuie să fie mai întâi dezbătută public în Comisia de Dialog Social, o punem pe site, primim observații, ținem seama de ele și, după aceea, luăm decizia. Nu cred că trebuie să inflamăm lumea, să ajungem să speriem lumea că schimbăm examenele în timpul anului școlar, ceea ce nu vom face, spun răspicat. Aducem în dezbaterea publică idei pentru viitor. Nu vorbim de anul acesta. Avem simulări la clasele care au examen – clasa a VIII-a și clasa a XII-a. Aceste simulări au fost în fiecare an în primăvară, în semestrul doi. Vorbim de luna martie”, a explicat ministrul Educației.

Andronescu a spus că ia în calcul introducerea simulărilor la clasele a VII-a și a XI-a.

“Ne gândim să introducem simularea la clasa a VII-a, la clasa a XI-a, să avem o învățare continuă, să nu avem eșec la examen”, a arătat ministrul.

Ea a precizat, totodată, referindu-se la unele comentarii potrivit cărora orele de educație fizică din învățământul primar nu s-ar mai desfășura, că acestea se vor derula sub titulatura de oră de joc și mișcare.

“Dacă vă uitați pe planurile cadru de la învățământul primar, aceste ore de joc și mișcare… Nu sunt deloc afectate orele de sport, absolut deloc. Aceste ore de joc și mișcare sunt acum în planurile cadru la clasele a III-a și a IV-a”, a indicat ministrul Educației. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/ecaterina-andronescu-spune-ca-nu-se-schimba-nimic-anul-acesta-in-modul-de-sustinere-a-examenelor-nationale-53297.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/ecaterina-andronescu-spune-ca-nu-se-schimba-nimic-anul-acesta-in-modul-de-sustinere-a-examenelor-nationale-53297-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv