Adolescenții care consumă canabis prezintă un risc mai ridicat de a suferi de depresie și gânduri suicidare când ajung la vârsta adultă și ar trebui avertizați în legătură cu aceste riscuri de către părinți și medici, au avertizat miercuri cercetători de la Universitatea Oxford din Marea Britanie și Universitatea McGill din Canada, relatează Reuters.

Circa 7% din cazurile de depresie la adolescenți ar putea fi evitate dacă utilizarea canabisului ar fi eliminată, potrivit unei analize a datelor privind bolile mintale în rândul tinerilor din Statele Unite, Marea Britanie și Canada, care au consumat canabis în adolescență.

“Deși dimensiunea efectelor negative ale canabisului poate varia….și nu este posibil să se prevadă riscul exact pentru fiecare adolescent, utilizarea la scară largă a canabisului în rândul tinerei generații reprezintă o problemă importantă de sănătate publică”, a spus profesorul de psihiatrie Andrea Cipriani, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, care a condus studiul.

Canabisul este cel mai frecvent utilizat drog recreațional de către adolescenții din întreaga lume. În Canada, mai mult de 20% dintre adolescenți cu vârste între 15-19 ani afirmă că au folosit canabis în ultimul an. În Anglia, aproximativ 4% dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani afirmă că au folosit canabis în ultima lună.

Potrivit cercetătorilor, rezultatele studiului sugerează că, în cazul în care utilizarea canabisului ar fi eliminată, ar exista aproximativ 400.000 mai puține cazuri de depresie în rândul persoanelor cu vârste între 18 și 34 de ani în Statele Unite, cu 25.000 mai puține în Canada și cu circa 60.000 mai puține în Marea Britanie.

“Este o mare problemă de sănătate publică și de sănătate mintală. Adolescenții ar trebui să fie conștienți de acest risc”, a spus Cipriani într-o conferință de presă la Londra. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/ce-se-intampla-cu-adolescentii-care-consuma-canabis-53300.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/ce-se-intampla-cu-adolescentii-care-consuma-canabis-53300-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv