Matteo Politi, italianul acuzat de înșelăciune și de exercitarea profesiei de medic fără drept, rămâne în detenție, după ce magistrații Tribunalului București au respins contestația arestului preventiv. Politi a cerut să fie plasat sub control judiciar.

Italianul acuzat de exercitarea profesiei de medic fără drept a cerut miercuri magistraților să fie plasat sub control judiciar, a precizat avocatul lui, subliniind că Matteo Politi a încheiat un contract de mediere pentru fapta de înșelăciune, deoarece e dispus să se împace cu părțile păgubite.

Magistrații Tribunalului București au respins ca neîntemeiată cererea lui Matteo Politi.

„Domnul Matteo Politi, inculpat în cauză, a făcut o cerere de mediere autorizată, legală, față de un mediator absolut legal prin care dorește împăcarea cu toate părțile din dosar. Motiv pentru care o cerere legală depusă e masa judecătorului ne atrage nouă consecința articolului 244 pentru care este astăzi în arest preventiv, dar nu alineatele 1 și 2, ci 3. Adică pentru infracțiunea de înșelăciune – împăcarea părților înlătură caracterul penal al faptei. Motiv pentru care nu am venit cu ideea de a spune în presă, nu a face fapte de natură verbală, ci am depus un contract de mediere semnat de un mediator pentru care s-a demarat deja procedura medierii”, a declarat Daniel Ionașcu, apărătorul lui Matteo Politi, la ieșirea din sala de judecată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1au pus în mișcare acțiunea penală față de falsul chirurg italian, el fiind acuzat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei. În privința infracțiunii de înșelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private și că le poate închiria un spațiu în cadrul unității. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanți de o sumă de bani achitată ca garanție pentru închirierea spațiului.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deși avea doar opt clase, a fost prins săptămâna trecută de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară. Magistrații l-au plasat tot săptămâna trecută sub control judiciar.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulți ani că e medic și a profitat că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu reputație din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/cazul-falsului-chirurg-estetician-matteo-politi-ramane-in-arest-magistratii-i-au-respins-cererea-de-plasare-sub-control-judiciar-53294.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/cazul-falsului-chirurg-estetician-matteo-politi-ramane-in-arest-magistratii-i-au-respins-cererea-de-plasare-sub-control-judiciar-53294-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv