Zeci de zboruri au fost anulate în urma căderilor de zăpadă record înregistrate în noaptea de marți spre miercuri la Moscova, capitala Rusiei fiind acoperită de un strat de zăpadă de 36 de centimetri, relatează AFP.

Potrivit agenției de presă ruse Ria Novosti, care citează serviciile de meteorologie din capitala rusă, “un nou record de precipitații în ultimii 140 de ani” s-a înregistrat la Moscova, depășind precedentul record înregistrat în iarna anului 1995.

Un strat de zăpadă de 36 de centimetri a acoperit capitala rusă, a precizat centrul meteo Fobos, adăugând că “ninsoarea se va opri în noaptea” de miercuri spre joi.

Rețeaua de transport public a funcționat normal, însă arterele principale au fost mult mai aglomerate decât de obicei.

Aeroporturile au fost însă afectate: compania națională Aeroflot a decis marți seara să anuleze circa 70 de zboruri pe aerportul moscovit Șeremetievo pentru a evita un blocaj al traficului. Câteva zeci de zboruri au avut întârzieri miercuri.

“Recordul precedent de căderi de zăpadă, de acum 20 de ani, a fost depășit. În plus, temperaturile sunt extreme. Toate serviciile municipale lucrează la capacitate maximă. Fiți atenți la drumuri și pe trotuare”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe contul său de Twitter.

Posturile de televiziune ruse au arătat miercuri imagini cu utilaje de deszăpezire pe străzile Moscovei, unde serviciile municipale fac față cu greu unor astfel de căderi de zăpadă abundente.

Aproape 60.000 de agenți și 14.000 de vehicule au fost mobilizate de autoritățile de la Moscova pentru a îndepărta zăpada. În ajutorul acestora au venit și angajați ai altor servicii și companii private. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/caderi-de-zapada-record-la-moscova-zeci-de-zboruri-au-fost-anulate-53295.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/caderi-de-zapada-record-la-moscova-zeci-de-zboruri-au-fost-anulate-53295-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv