Maratonistul Tibi Ușeriu a ajuns în România și a anunțat că este în stare bună și a scăpat „fără sechele”, după degerăturile suferite la 24 de ore de la startul ultramaratonului Yukon Arctic Ultra. Ușeriu a început recuperarea și se pregătește de o nouă aventură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tibi Ușeriu s-a întors acasă, în România după o săptămână petrecută la Whitehorse General Hospital unde a fost transporat cu un elicopter după ce a suferit degerături la degetele de la picioare, după 24 de ore de la start-ul ultramaratonului Yukon Arctic Ultra.

Deși medicii au fost rezervați inițial legat de starea de sănătate a sportivului și nu i-au putut spune dacă vor reuși să îi salveze degetele de la amputare, tratamentele efectuate într-un dintre cele mai bune spitale din lume în tratarea degerăturilor au avut rezultate și Tibi Ușeriu a reușit să se întoarcă acasă 1fără sechele”.

“Prieteni, vă mulțumesc și vă sunt recunoscător pentru gândurile și mesajele voastre de încurajare. Citindu-le, am trecut ceva mai ușor peste aceste zile de frustrare și durere, mai puțin plăcute decât mi-aș fi dorit. M-am repatriat miraculos cu toate degetele la purtător și sper să rămână și pe mai departe la locul lor. (…) Sunt acasă acum între ai mei de la Tășuleasa și lucrez la recuperare și reconfigurări ale traseului meu viitor. Aștept să mă întorc cât de curând la lucrurile pe care le iubesc și pe care va trebui să le iau din nou și din nou, de la capăt, până la capăt. Să ne vedem cu bine umblând pe Via Transilvanica, veseli și sănătoși. Și de ce nu, chiar alergând la vară pe Via Maria Theresia. Drumul cel bun ne stă mereu înainte” a scris, marți, pe Facebook, Tibi Ușeriu.

Ultramaratonistul a povestit și că în timp ce se afla în Spitalul din Whitehorse a avut parte de o vizită neașteptată a unei familii de români care s-au stabilit în Yukon și care l-au ajutat să ajungă cu bine la aeroport.

Tibi Ușeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele maratoane de pe planetă care se desfășoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius.

El a luat startul pe 3 februarie, însă, după 24 de ore și aproape 100 de kilometri parcurși, a fost obligat organizatori să renunțe la cursă după ce în timpul somnului i-au degerat degetele de la picioare.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/tibi-useriu-s-a-intors-acasa-dupa-yukon-arctic-ultra-m-am-repatriat-cu-toate-degetele-la-purtator-53262.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/tibi-useriu-s-a-intors-acasa-dupa-yukon-arctic-ultra-m-am-repatriat-cu-toate-degetele-la-purtator-53262-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv