Alianța Nord-Atlantică pregătește măsuri defensive în contextul anulării Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), afirmă secretarul general, Jens Stoltenberg, oferind asigurări că nu vor fi aduse arme atomice suplimentare în Europa, deși Rusia consolidează arsenalul balistic neconvențional.

Măsurile pe care Alianța Nord-Atlantică trebuie să le ia vor fi adaptate unei situații în care sunt mai multe rachete ruse”, a declarat Jens Stoltenberg, citat de agenția Associated Press.

„Toate măsurile pe care le vom lua vor fi coordonate, moderate și defensive; nu intenționăm să amplasăm noi sisteme terestre de rachete nucleare în Europa”, a precizat Jens Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă organizate la Bruxelles înainte de o reuniune NATO.

„Rusia continuă să dezvolte și să instaleze rachete SSC-8. Știm cu toții că un tratat care este respectat de o singură parte nu ne poate ține în siguranță”, a subliniat secretarul general NATO.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/nato-pregateste-masuri-defensive-in-contextul-anularii-tratatului-fortelor-nucleare-dar-nu-vor-fi-aduse-arme-atomice-suplimentare-in-europa-53277.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/nato-pregateste-masuri-defensive-in-contextul-anularii-tratatului-fortelor-nucleare-dar-nu-vor-fi-aduse-arme-atomice-suplimentare-in-europa-53277-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv