Ministrul Tudorel Toader a precizat, luni, pe Facebook, că în scurt timp va publica solicitările avocaților, în contextul în care apărătorii au anunțat că se vor aduna în fața Curții de Apel București pentru a trage un semnal de apel în legătură cu onorariile.

„Mesajul anterior nu a constituit si nu constituie un atac la avocati, categorie profesionala din care fac parte! In scurt timp voi face publice solicitarile absolut nemotivate ale avocatilor. Ex – onorariu pentru depunere actiune de divort – se propune majorarea de la 100 lei la 600 lei. La intrebarea mea – este vorba doar de depunerea actiunii sau si de sustinerea acesteia in instanta ? Raspuns – ” nu stiu”/cel mai probabil este faptul ca autorul afirmatiei nu doreste sa ii dau numele”, a scris ministrul Tudorel Toader pe Facebook.

Precizarea vine în condițiile în care avocații bucureșteni au anunțat că se vor aduna luni, la ora 13:00, pe scările Curții de Apel București pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul și modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu.

Ei solicită majorarea onorariilor cuvenite avocaților, reglementarea prin protocol a onorariilor/remunerațiilor cuvenite curatorilor, dar și eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/toader-catre-avocatii-care-anunta-protest-voi-face-publice-solicitarile-nemotivate-ale-avocatilor-53247.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/toader-catre-avocatii-care-anunta-protest-voi-face-publice-solicitarile-nemotivate-ale-avocatilor-53247-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv