Un comandant al Gardienilor Revoluției a avertizat că Iranul va distruge orașe din Israel dacă va fi atacat de Statele Unite, dar premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a replicat amenințând cu distrugerea națiunii iraniene.

“Statele Unite nu au curajul de a trage un singur glonț spre noi în pofida tuturor capabilităților militare pe care le dețin. Dar, dacă ne atacă, vom șterge de pe fața pământului orașele Tel Aviv și Haifa”, a declarat generalul iranian Yadollah Javani, citat de agențiile de presă IRNA și Reuters.

Yadollah Javani, membru al Biroului politic al Gardienilor Revoluției din Iran, a făcut aceste declarații cu ocazia unei ceremonii pentru marcarea a 40 de ani de la Revoluția islamică de la Teheran.

În replică la declarațiile oficialului militar iranian, premierul Benjamin Netanyahu a avertizat Iranul că, dacă va ataca Israelul, “va fi ultima aniversare a Revoluției islamice pe care o celebrează”.

“Eu nu ignor amenințările regimului iranian, dar nici nu sunt intimidat de ele”, a afirmat Benjamin Netanyahu, citat de cotidianul Times of Israel. “Dacă acest regim face eroarea teribilă și încearcă să distrugă orașele Tel Aviv sau Haifa, nu va reuși, dar va fi ultima aniversare a Revoluției islamice pe care o celebrează. Ar trebui să țină cont de acest lucru”, a spus Netanyahu.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/tensiuni-la-cote-maxime-in-orientul-mijlociu-iranul-ameninta-cu-distrugerea-unor-orase-din-israel-netanyahu-avertizeaza-ar-fi-ultima-aniversare-a-revolutiei-islamice-pe-care-o-celebreaza-53260.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/tensiuni-la-cote-maxime-in-orientul-mijlociu-iranul-ameninta-cu-distrugerea-unor-orase-din-israel-netanyahu-avertizeaza-ar-fi-ultima-aniversare-a-revolutiei-islamice-pe-care-o-celebreaza-53260-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv