Presa din Rusia transmite că forțele armate vor primi, în curând, peste 30 de super-torpile înarmate cu focoase termonucleare, transmite publicația Foxtrot Alpha.

Numită Poseidon, această torpilă rapidă va fi detonată în apropierea coastelor orașelor inamice în caz de război.

Primele zvonuri despre această super-armă au apărut în 2015. Proiectul, cunoscut atunci sub numele de „Status-6 Ocean Multipurpose System” și numit de americani „Kanyon”, a fost confirmată ulterior de surse din Pentagon.

Pe 27 noiembrie 2016 a fost detectat un test nuclear submarin efectuat de Rusia. O armă nucleară nouă și foarte puternică, despre care Pentagonul nu a oferit detalii, a fost lansată atunci de pe un submarin rusesc într-o zonă geografică despre care nu s-au oferit detalii. 

Drona are scopul de a crea un tsunami masiv, care contaminează radioactiv, cu cobalt-60, coasta pe care ajunge. Arma poate fi transportată de două noi submarine rusești, numite Project 09852 Belgorod (din clasa de mari dimensiuni Oscar) și Project 09851 Khabarovsk, lansate la apă în 2012, respectiv 2014.

Khabarovsk este un model misterios, despre care se știe că poate transporta șase vehicule submarine „speciale”.

Drona Poseidon seamănă, la formă, cu un submarin. Este posibil ca arma să fie bazată pe platforma Surrogat. Acesta este un submarin autonom prezentat de Rusia, care poate fi folosit în misiuni de spionaj sau pentru a imita orice alt model de submarin. Drona va putea fi folosită pentru a păcăli submarinele de atac ale NATO, care, în vreme de război, ar avea rolul de a vâna clasele mai mari rusești de submarine, care transportă rachete balistice.

Potrivit unor zvonuri, Rusia consideră că Poseidon este o armă defensivă de ultimă instanță și nu o ia în calcul ca armă ofensivă.

Conform blogului militar Foxtrot Alpha, detonarea unei astfel de torpile sub podul Golden Gate din San Francisco are potențialul de a ucide și răni peste o jumătate de milion de oameni. Mai mult, norul de radiație produs ar ajunge spre nord până în statul Nevada. Se pare că două ținte deja selectate pentru aceste drone sunt bazele navale Kitsap (din Washington) și Kings Bay (Georgia), unde au bazele flotele de submarine balistice americane.

Deși această armă pare impresionantă, ea nu este mai periculoasă decât actualele rachete intercontinentale. Spre deosebire de dronă, acestea pot atinge țintele în câteva minute. Poseidon are nevoie de mai mult timp pentru a-și atinge ținta (poate chiar zile), dar are avantajul că este mai greu de contracarat de sistemele de apărare existente.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/rusia-va-detine-in-curand-peste-30-de-torpile-aducatoare-de-apocalipsa-53255.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/rusia-va-detine-in-curand-peste-30-de-torpile-aducatoare-de-apocalipsa-53255-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv