Washingtonul nu încearcă să mușamalizeze dosarul asupra asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a dat asigurări, luni, secretarul de stat american Mike Pompeo, în condițiile în care președintele SUA, Donald Trump, a ignorat apelul Congresului american de a se pronunța asupra rolului pe care l-ar fi avut prințul moștenitor al Arabiei Saudite în această crimă, informează AFP.

“America nu mușamalizează o crimă”, a declarat Pompeo, ca răspuns la o întrebare pusă de jurnaliști în marja unei deplasări la Budapesta.

Congresul i-a dat președintelui Donald Trump termen până vineri pentru a lua poziție în acest dosar. Senatori democrați și republicani au activat la 10 octombrie o lege ce-i acordă 120 de zile președintelui american pentru a se pronunța asupra rolului lui Mohammad bin Salman al Saud în acest dosar. Cu toate acestea, Donald Trump a respins acest ultimatum, anturajul său evocând o “separare a puterilor”.

Administrația americană “lucrează cu sârg” la acest dosar și “va continua să ceară socoteală tuturor celor responsabili”, în funcție de elementele de care va dispune, a dat asigurări Pompeo.

Asasinarea jurnalistului saudit, la începutul lui octombrie în consulatul țării sale la Istanbul de către un comando venit de la Riad, a umbrit substanțial imaginea liderilor saudiți și pune în încurcătură Administrația americană, preocupată să-și mențină alianța strategică pe care o are cu Arabia Saudită.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mike-pompeo-washingtonul-nu-musamalizeaza-cazul-khashoggi-53258.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mike-pompeo-washingtonul-nu-musamalizeaza-cazul-khashoggi-53258-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv