Jandarmii și salvamontiștii din Vâlcea au intervenit, de duminică până luni dimineață, pentru salvarea a doi turiști francezi care s-au rătăcit în Valea Zăvodului. Intervenția a durat 11 ore, în condiții de frig și risc de avalanșă.

Potrivit Jandarmeriei Vâlcea, duminică, doi turiști francezi au cerut ajutorul jandarmilor de la Postul Montan Călimănești și al Salvamont Vâlcea, după ce au greșit poteca de coborâre de la Cabana Cozia și au intrat pe Valea Zăvodului.

Astfel, trei jandarmi montani și șase salvamontiști au recuperat turiștii, după o intervenție dificilă desfășurată pe timp de noapte și pe parcursul a 11 ore, în condiții de temperaturi scăzute și risc de avalanșă.

Iubitorii sporturilor montane sunt sfătuiți în continuare să abordeze aceste activități responsabil, folosind echipamente corespunzătoare, la nivelul de competență și complexitate care să nu pună în pericol viața.

„Sfatul jandarmilor montani și al salvamontiștilor pentru cei care vor să urce pe traseele turistice este să ceară informații salvatorilor din zonă. (…) În afara echipamentului obligatoriu de iarnă (încălțăminte și îmbrăcăminte adecvată, colțari, piolet etc), trebuie să existe în permanență în rucsac o lanternă cu baterii noi, pentru fiecare participant, evitând astfel situații neplăcute. Inclusiv în cazul excursiilor cu autoturismul este indicat să aveți incălțări și îmbrăcăminte de iarnă, chiar și o lanternă, pentru situațiile în care sunteți nevoiți să vă deplasați pe jos. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei, în așa fel încât să existe o marjă de siguranță de o oră de lumină naturală”, se arată într-un comunicat transmis de Jandarmeria Vâlcea.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/interventie-de-11-ore-pentru-salvarea-a-doi-turisti-francezi-care-s-au-ratacit-pe-munte-53248.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/interventie-de-11-ore-pentru-salvarea-a-doi-turisti-francezi-care-s-au-ratacit-pe-munte-53248-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv