Săptămâna viitoare va fi caracterizată, din punct de vedere meteorologic, de zile cu temperaturi normale lunii februarie, pe alocuri ușor mai ridicate, care vor alterna cu perioade în care sunt așteptate ploi, lapovițe și ninsori pe arii extinse, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În prima zi a săptămânii, temperaturile maxime vor fi apropiate celor înregistrate pe parcursul weekend-ului, ridicate în partea de Sud a teritoriului.

Sunt anunțate ploi, existând posibilitatea apariției fenomenului de lapoviță, în special în partea de nord a Moldovei și în Transilvania. Pentru cea de-a doua zi a săptămânii, vremea se va încadra în același registru, fiind așteptate precipitații pe arii mai extinse.

“Pentru săptămâna viitoare, dacă ne referim la ziua de luni, va rămâne destul de caldă cu temperaturi de până la 14 grade Celsius în partea de Sud a țării, dar se înmulțesc precipitațiile, ziua în partea de vest, nord și centru și în restul teritoriului, la munte se înmulțesc ninsorile, în partea de sud și sud-est, adică în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și chiar în jumătatea de sud a Moldovei sunt așteptate ploi, iar în rest, în Banat, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei sunt prognozate ploi. De luni noapte, ploile se vor transfroma în lapoviță și ninsoare. Pe arii destul de extinse, vor fi precipitații și pe parcursul zilei de marți, în vest, nord, centru și la munte vor fi mai ales ninsori, dar slabe cantitativ în timp ce în sud și sud-est vor fi ploi pe parcursul zilei, iar noaptea pot apărea lapovițe și ninsori. Marți sunt așteptate maxime între 0 și 8 grade și minime, miercuri dimineață între -9 și 0 grade, positive în Lunca Dunării și Dobrogea, mai scăzute în estul Transilvaniei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Meda Andrei, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

În Capitală, prima zi a săptămânii va aduce temperaturi maxime care vor depăși pragul de 10 grade Celsius.

Marți și miercuri, sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie care vor lua forma unor ninsori slabe cantitativ spre mijlocul săptămânii.

“Mâine (luni -n.r.) în Capitală vreme frumoasă pe parcursul zilei, cu 12-13 grade Celsius după-amiază, după aceea noaptea de luni spre marți, marți cerul va fi acoperit de nori, va scădea temperatura, la prânz sunt așteptate temperaturi de 5-6 grade iar miercuri dimineață 0, -1 grad Celsius. Marți vor fi precipitații sub formă de ploaie în București, iar marți spre miercuri trecător nu este exclus să înregistrăm lapoviță și ninsoare”, a precizat meteorologul de serviciu.

Spre finalul săptămânii, Administrația Națională de Meteorologie anunță o îmbunătățire ușoară a vremii, precipitațiile se vor mai restrânge și temperaturile vor avea valori maxime în general între 0 și 6 grade, temperaturi normale pentru data din calendar, și minime în general între -12 și -2 grade , cu valori de -10,-12 grade în centrul țării și în depresiuni.

În București, vor fi temperaturi minime de -5 și maxime de 5 grade Celsius pe parcursul zilei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/meteo-debut-de-saptamana-cu-ploi-lapovite-si-ninsori-53246.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/meteo-debut-de-saptamana-cu-ploi-lapovite-si-ninsori-53246-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv