Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin și polițiștii din Mureș au deschis, duminică, un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și ultraj în cazul femeii împușcate în cap, din greșeală, de un polițist aflat în misiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și ultraj în cazul petrecut vineri seara, în satul Aluniș, din județul Mureș, când o femeie a fost împușcată în cap, din greșeală, de un polițist care urmărea un șofer fugar.

„În acest caz se desfășoară cercetări. Există o anchetă în derulare sub urmărirea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și ultraj. În momentul de față ancheta este în derulare”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Emanuela Rugină, purtător de cuvânt al IPJ Mureș.

Femeia din Reghin a fost împușcată în cap, vineri seara, în timp ce mergea pe stradă, în localitatea Aluniș, după ce polițiștii au făcut uz de armă pentru a prinde un șofer pe care l-au urmărit din Reghin.

Poliția Mureș a transmis că a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre polițiști.

De asemenea, șoferul fugar a pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

După incident, femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Mureș și apoi a fost transferată la Spitalul Clinic Județean Cluj – Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost operată sâmbătă dimineața, s-a reușit extragerea glonțului, după care s-a decis menținerea ei în comă indusă, intubată, ventilată mecanic.

Duminică dimineața, starea femeii era „lent favorabilă”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Spitalului de Urgență Cluj-Napoca, medicii urmând să o trezească treptat din coma indusă.

Poliția Mureș a deschis și o anchetă internă pentru a stabili dacă polițiștii din Reghin au folosit legal armamentul sau dacă sunt vinovați de vătămare corporală din culpă.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/dosar-penal-pentru-vatamare-corporala-din-culpa-si-ultraj-in-cazul-femeii-impuscate-din-greseala-53243.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/dosar-penal-pentru-vatamare-corporala-din-culpa-si-ultraj-in-cazul-femeii-impuscate-din-greseala-53243-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv