Moscova a avertizat sâmbătă împotriva unor noi obstacole ridicate de Uniunea Europeană în construirea gazoductului Nord Stream 2, după ce Berlinul a anunțat că statele UE au ajuns la un compromis privind reglementarea proiectului, relatează site-ul agenției Dpa.

“Dacă sunt pregătite obstacole pentru a forța Rusia să furnizeze gaze prin Ucraina, conform condițiilor lor, tarifelor lor și incertidinilor privind problemele legale, atunci acest proiect ar putea să nu funcționeze”, a declarat adjunctul ministrului de Externe, Anlexander Pankin.

Este neclar, însă, care sunt condițiile sau tarifele la care s-a referit oficialul rus.

Cu toate acestea, Pankin a reafirmat că Rusia va continua să furnizeze gaz prin Ucraina.

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina și țările baltice.

Polonia, Ucraina și statele baltice se tem că proiectul va crește dependența Europei de gazul provenit Rusia și va ajuta Kremlinul să obțină un venit suplimentar de câteva miliarde de dolari în plus.

Vineri, cancelarul german Angela Merkel a anunțat că statele UE au ajuns la un acord privind reglementarea gazoductului Nord Stream 2, fără a da mai multe detalii.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/rusia-avertizeaza-impotriva-obstacolelor-impuse-de-ue-proiectului-nord-stream-2-53232.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/rusia-avertizeaza-impotriva-obstacolelor-impuse-de-ue-proiectului-nord-stream-2-53232-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv