Partidul Laburist, aflat în opoziție, va cere Guvernului Theresa May să organizeze un nou referendum privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană dacă Acordul Brexit nu va fi aprobat de Camera Comunelor, afirmă un lider al formațiunii, John McDonnell.

“Dacă premierul Theresa May va accepta propunerile laburiste și vom merge în Parlament, cred că vom asigura o majoritate parlamentară. Dar am ajuns în stadiul în care spunem foarte clar că oamenii s-au săturat de perspectiva producerii unui Brexit fără acord și că aceasta ar fi catastrofală pentru economia noastră. În interesul național, trebuie să ajungem la un compromis, iar, dacă nu vom putea, cred că trebuie să revenim la decizia cetățenilor”, a declarat John McDonnell, responsabil de Afaceri financiare în cadrul Partidului Laburist, într-un interviu acordat BBC Radio 4.

“Noi am spus că, în cazul în care premierul nu va aproba propunerile noastre și nu se va ajunge la un acord în Parlament, menținem perspectiva revenirii la un vot public”, a subliniat John McDonnell.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/opozitia-britanica-va-cere-un-nou-referendum-daca-acordul-brexit-nu-va-fi-aprobat-53212.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/opozitia-britanica-va-cere-un-nou-referendum-daca-acordul-brexit-nu-va-fi-aprobat-53212-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv