O tânără din Craiova a avut o surpriză în urmă cu o săptămână. Ea a făcut o comandă online pentru un iPhone XS MAX 256 GB pentru care a plătit 6.800 de lei. Chemată la magazinul Media Galaxy, pentru ridicarea produsului, a avut o surpriză de proporții la desigilarea produsului: în loc de telefon, în cutie se afla plastilină. Acum polițiștii din alt județ (Mureș) spun că au găsit vinovații.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au identificat trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 140.000 de lei. Din cercetări a reieșit că în perioada ianuarie – februarie 2019, un bărbat de 29 de ani, din Tîrgu Mureș, ar fi plasat on-line comenzi de telefoane mobile către societăți ce comercializează bunuri electronice și electrocasnice, prin furnizarea de date de contact ale unor persoane fictive.

Ulterior, după ce ar fi intrat în posesia coletelor persoana în cauză, și-ar fi însușit bunurile comandate, pe care le-ar fi înlocuit, introducând în respectivele colete, bucăți de plastilină. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că faptele ar fi fost săvârșite în complicitate alți cu doi bărbați, ambii în vârstă de 21 de ani, din județul Mureș, angajați ai unei firme de curierat din Tîrgu Mureș, prin intermediul cărora ar fi fost livrate coletele. Din cercetări a reieșit că, ulterior înlocuirii telefoanelor mobile cu plastilină, de către bărbatul de 29 de ani, cei doi curieri ar fi returnat coletele sub pretextul că nu ar fi fost ridicate de către destinatarii acestora. Mai apoi telefoanele au ajuns la alți cumpărători, unii de bună credință, cum ar fi tânăra din Craiova, care a cumpărat plastilină, deși își dorea un telefon.

La data de 5 februarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Tîrgu Mureș, sub coordonarea Pachetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureș, au desfășurat o percheziție domiciliară, în municipiul Tîrgu Mureș, la locuința bărbatului de 29 de ani. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate față de cei trei bărbați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, sub coordonarea Pachetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureș. Pentru a nu avea surprize atunci când comandați un produs online, cel mai bine este să-l desfaceți în fața curierului.

Pentru asta, însă, atunci când faceți comanda, trebuie să bifați opțiunea “deschidere colet” și să plătiți în plus câțiva lei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/au-fost-prinsi-barbatii-care-au-inlocuit-un-iphone-cu-plastilina-53194.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/au-fost-prinsi-barbatii-care-au-inlocuit-un-iphone-cu-plastilina-53194-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv