Din aplicația WhatsApp sunt șterse, în fiecare lună, 2 milioane de conturi, în încercarea de a opri răspândirea de informații false, transmite miercuri publicația „The Guardian”.

Cauza pentru care aproximativ 95% dintre cele 2 milioane de conturi sunt șterse este „comportamentul anormal pe WhatsApp”, care este observat de companie, nu cel sesizat de alți utilizatori.

Datele au apărut într-un ghid de bune practic al aplicației, ghid care a fost publicat miercuri de Facebook, proprietarul WhatsApp.

Ghidul a fost publicat în India, cea mai mare piață pentru WhatsApp, unde aceasta are peste 200 de milioane de utilizatori.

Guvernul din India a acuzat că, prin intermediul aplicației, au fost răspândite informații false care au dus la formarea unor grupuri violente ce au declanșat 30 de incidente majore.

În plus, pentru a preveni răspunândirea de informații false, WhatsApp a limitat, din ianuarie, la cinci numărul de persoane către care o persoană poate retrimite un mesaj (forward).

De asemenea, miercuri, reprezentanții WhatsApp au anunțat că îi încurajează pe utilizatori să raporteze conturile care creează problemele și că va folosi machine learning pentru a elimina conturile care par să trimită mesaje bulk.

Printre indiciile că un cont este fals sunt că acesta nu are un status scris de o persoană și că încearcă să trimită un volum mare de mesaje, la scurt timp de la înregistrare.

În afară de WhatsApp, alte aplicații au făcut mișcări similare. Facebook a anunțat că a șters anul trecut 1,5 miliarde de conturi, în șase luni, într-o perioadă încheiată în noiembrie, iar Twitter a precizat, în iulie 2018, că a șters câteva milioane de conturi considerate problematice.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/whatsapp-sterge-2-milioane-de-conturi-lunar-53183.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/whatsapp-sterge-2-milioane-de-conturi-lunar-53183-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv