Armata rusă a testat cu succes, miercuri, o rachetă intercontinentală de tip Iars, anunță Ministerul rus al Apărării, în contextul tensiunilor cu Statele Unite din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF).

“Miercuri la 11.31 ora Moscovei (10.31, ora României), o rachetă intercontinentală Iars, amplasată pe platformă mobilă și dotată cu mai multe ogive, a fost lansată, în cadrul unui test, din poligonul Plesețk (situat la circa 1.000 de kilometri nord de Moscova). Ogivele au ajuns în zona stabilită, în poligonul Kura, situat în Peninsula Kamceatka, în Extremul Orient rus. Sarcinile au fost îndeplinite cu succes”, a transmis Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă Tass.

“Testul a avut rolul de a confirma funcționarea capabilităților avansate ale sistemului balistic”, precizează Ministerul rus al Apărării.

Racheta testată este de tip RS-24 Iars / Topol-MR (SS-29, conform terminologiei NATO) și are o rază de acțiune de aproximativ 11.000 de kilometri.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/rusia-a-testat-cu-succes-o-racheta-intercontinentala-1-53186.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/rusia-a-testat-cu-succes-o-racheta-intercontinentala-1-53186-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv