Medicul chirurg Adina Alberts a declarat miercuri că cetățeanul italian care pretindea că este doctor i-a prezentat un dosar stufos, o parafă, asigurarea de malpraxis, diplomă de facultate, adeverințe, dar și alte certificate.

“Avea un dosar stufos. În primul rând avea parafă, lucru care din capul locului îți taie orice suspiciune în cazul în care ai avea-o. Era pe numele Matthew Mode. Avea un dosar întreg. Mi-a arătat absolut toate actele. Acum că sunt adevărate sau nu, eu nu am avut de unde să știu. Avea asigurare de malpraxis, diplomă că a terminat facultatea, avea adeverințe, certificate. La un moment dat îmi spusese că în niște acte are un nume, în altele alt nume pentru că el are dreptul să folosească două nume”, a precizat, într-o declarație acordată presei, chirurgul Adina Alberts, care a lucrat cu presupusul doctor.

Ea a spus însă că nu a avut nevoie de prea mult timp ca să își dea seama că ceva este în neregulă cu pretinsul medic.

“Ne-a anunțat că face o intervenție la nivelul sânilor cu anestezie locală și ne-am trezit că și-a chemat o echipă destul de numeroasă, și-a chemat o asistentă. În contract asta era prevăzut – să își aducă personalul de ajutor – și a făcut o operație mai de anvergură, să zicem că a fost principalul motiv pentru care ne-am adresat ulterior atât Colegiului Medicilor, cât și Poliției pentru acest lucru. (…) Până la urmă am înțeles că pacienta respectivă a avut o complicație la nivelul sânilor, nu știu foarte multe detalii, nu știu ce s-a mai întâmplat cu ea. El spunea că implanturile le face cu anestezie locală. Eu eram plecată din țară și ele (asistentele Adinei Alberts – n.r.) mi-au spus: uitați ce face. La un moment dat mi-au trimis niște poze. Lucrurile sunt filmate, sunt în dosar”, a susținut Adina Alberts.

Medicul a precizat că plângerea penală a fost făcută după ce a sunat la Colegiul Medicilor să vadă dacă cetățeanul italian este acreditat. “Am sunat la Colegiul Medicilor să văd dacă el face parte din colectivul nostru, dacă este acreditat de CMR în România și mi s-a spus că nu există acel doctor înscris acolo. Am fost îndrumată de persoanele care mi-au răspuns la telefon să anunț Poliția. Am anunțat Poliția, Secția 4, care este chiar aici și de care noi aparținem, care s-au mișcat extraordinar de frumos și de bine în condițiile date și au întocmit dosar penal”, a mai afirmat Adina Alberts, menționând că acest lucru s-a întâmplat în luna noiembrie a anului trecut. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/chirurgul-adina-alberts-despre-italianul-care-pretindea-ca-e-medic-avea-un-dosar-stufos-53173.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/chirurgul-adina-alberts-despre-italianul-care-pretindea-ca-e-medic-avea-un-dosar-stufos-53173-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv