Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, miercuri pe Facebook, că „doctorii” care au plagiat pentru a obține bani și posturi, „trebuie rași, tunși și frizați din funcții administrative și politice”.

„Despre “doctori”. Multe sunt zonele în care România este roasă de corupție. Ce-i drept nu mai mult decât alte state din UE, dar azi eu mă refer la noi. Și, azi, pentru că este subiect la zi, mă voi referi la “doctori” plagiatori. Împopoțonați cu titlul de “doctor în științe”, o mulțime de mai mari ai zilei sunt cocoțați în cele mai înalte funcții de conducere în politică, justiție, generali în servicii secrete, armată sau poliție, profesori în universități, înalți funcționari în ministere și agenții de reglementare ale statului sau în administrația locală”, a scris Traian Băsescu, miercuri într-o postare pe Facebook.

Senatorul PMP a adăugat că astfel de oameni sunt mai imorali și mai „ticăloși” decât cei care au fost condamnați pentru furturi din buzunare în transportul în comun.

„Analiza doctoratelor conform legislației actuale merge greu sau foarte greu pentru simplul motiv că parte dintre cei care fac analiza doctoratelor plagiate sunt probabil ei înșiși plagiatori. Trabuie început cu cei care au doctorate plagiate pentru simplul motiv că alături de îndrumătorii lor de doctorat toți sunt impostori. Ei au furat pentru a obține onorabilitate, funcții și bani. Ei trebuie rași, tunși și frizați din funcții administrative și politice alături de îndrumătorii lor de doctorat care sunt părtași la furt intelectual. Ei sunt mai ticăloși și mai imorali decât cei condamnați pentru că au furat din buzunarul uni călător într-un autobuz din București, dar pe ei nu-i pedepsește nimeni. Oare putem noi face asta?”, a completat fostul președinte.

Traian Băsescu își încheie postarea precizând că „un elev sau un student care copiază la un examen sau la Bac, este dat afară din examen sau exmatriculat în timp ce un impostor care copiază într-o lucrare de doctorat poate fi general, președinte de partid, politician, profesor universitar, chestor de poliție, etc.”

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/basescu-despre-doctori-plagiatori-trebuie-rasi-tunsi-si-frizati-din-functii-53189.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/basescu-despre-doctori-plagiatori-trebuie-rasi-tunsi-si-frizati-din-functii-53189-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv