Tudorel Toader a publicat marți, pe Facebook, salariile angajaților din penitenciare, în contextul în care sindicaliștii au anunțat că intenționează să picheteze Ministerul Justiției pentru că, potrivit acestora, nu este aplicată legea cadru a salarizării unitare, fără discriminări.

„O simplă informare privind salarizarea din ANP dar să nu facem comparație cu drepturile salariale și sporurile celor ce nu le au!”, a scris ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.

Potrivit postării ministrului, salariile angajaților din penitenciare arată în felul următor:

„I – Potrivit Legii nr. 153/2017, salariile de funcție pentru funcționarii publici cu statut special pentru anul 2022, se prezintă conform tabelului:

5.791 lei (minim) – 6.844 lei (maxim) – comisar șef de penitenciare;
5.212 lei (minim) – 5.528 lei (maxim) – comisar de penitenciare ;
4.819 lei (minim) – 5.110 lei (maxim) – subcomisar de penitenciare ;
4.561 lei (minim) – 4.819 lei (maxim) – inspector principal de penitenciare ;
4.302 lei (minim) – 4.561 lei (maxim) – inspector de penitenciare ;
4.087 lei (minim) – 4.259 lei (maxim) – subinspector de penitenciare ;
3.950 lei (maxim) – subinspector debutant de penitenciare ;
4.173 lei (minim) – 4.259 lei (maxim) – agent șef principal de penitenciare ;
3.900 lei (minim) – 4.087 lei (maxim) – agent principal de penitenciare ;
3.610 lei (maxim) – agent de penitenciare debutant.

Conform art.38 din Legea –cadru nr.153/2017 prevederile acesteia se aplică etapizat, începând cu data de 1 iulie 2017 […].

II – La salariul de funcție astfel stabilit, se adună următoarele elemente salariale:
 Salariul gradului deținut;
 Salariul de comandă cuprinsă între 10-25%, dacă este cazul.

III – La salariul funcției de bază de adaugă sporurile prevăzute în mod expres de Anexa nr. VI a Legii cadru nr.153/2017, care ramân în cuantumul de la 31 decembrie 2018.
– 15% (până la) spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare;
– 30% (până la) sporul pentru muncă cu grad ridicat de risc sau, după caz, culegere, prelucrare, centralizare, verificare și valorificare a informațiilor sau datelor/situațiilor/documentelor/actelor, investigații, acțiuni și intervenție, efectuarea ;
– 15% (până la) din salariul de funcție corespunzător spor pentru condiții grele de muncă timpului lucrat la locurile de muncă respective :

IV – Potrivit Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din ANP, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, au dreptul la:
– 2.002,03 – 2.051,51 lei/an – uniformă și echipament specific;
– 11.680 lei/an (32 lei/zi) – alocații pentru hrană;
– asistență medicală și psihologică, medicamente, proteze stomatologice și dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale, în mod gratuit, în condițiile stabilite prin hotărâre a Guvernului) și ale respectării dispozițiilor legale privind plata contribuției pentru asigurările sociale de sănătate;
– locuințe de serviciu și de intervenție gratuire, în condițiile legii, în baza documentelor justificative prezentate;
– 50% (până la) din venitul net realizat lunar pentru compensarea lunară a chiriei, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condițiile legii, în funcție de venitul net realizat pe beneficiar-agenți și ofițeri;
– decontarea cheltuielilor de transport în cazul deplasării în interes de serviciu, în cazul mutării în alte localități, în cazul deplasării de la domiciliu la locul de muncă când domiciliază în altă localitate decât cea în care își desfășoară activitatea până la 70 km;

– decontarea cheltuielilor de transport, o dată pe an, pentru efectuarea concediului de odihnă, precum și în alte situații, în condițiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, în baza documentelor justificative prezentate”.

Sindicaliștii din penitenciare susțin că ministrul Tudorel Toader, care a anunțat încă de luni că va face publice drepturile salariale și toate celelalte drepturi bănești de care beneficiază funcționarii publici cu statut special din ANP, a semnat el însuși Hotărârea de Guvern prin care acestea au fost secretizate.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/ministrul-tudorel-toader-a-publicat-salariile-angajatilor-din-penitenciare-53163.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/ministrul-tudorel-toader-a-publicat-salariile-angajatilor-din-penitenciare-53163-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv