Noile manuale școlare vor fi cumpărate prin licitație, se arată în regulamentul publicat în Monitorul Oficial, precizându-se că de organizarea licitației se va ocupa Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Potrivit regulamentului publicat, marți, în Monitorul Oficial, Ministerul Educației Naționale anunță că manualele școlare vor fi cumpărate prin licitație.

“Organizanizarea evaluării proiectelor de manuale școlare pentru învățământul preuniversitar este asigurată de CNEE. În vederea evaluării proiectelor de manuale școlare, CNEE întreprind eurmătoarele acțiuni: publică pe site-ul www.rocnee.eu lista cu disciplinele de pregătire necesară de manuale, în scopul lansării apelului pentru realizarea bazei de date cu experți cooptați”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Câștigătorii licitației vor încheia un contract cu Ministerul Educației Naționale pe o durată de patru ani. Evaluarea calității științifice și a criteriilor de conformitate a conținutului fiecărui proiect de manual școlar va fi realizată de cinci experți, spune sursa citată.

“În cazuri excepționale în care la nivel național nu se găsesc cinci experți, evaluarea calității științifice și didactice a conținututlui proiectului de manual școlar se poate realiza și cu minim trei experți cooptați”, spune documentul.

Conform regulamentului, identitatea membrilor comisiei de evaluare și experților cooptați este confidențială și nu poate fi dezvăluită decât la solicitarea scrisă a instanțelor de judecată.

“Toți experții cooptați care au avut erori în activitatea desfășurată în procesul de evaluare nu vor mai fi selectați în evaluările proiectelor de manuale școlare viitoare și nici în grupurile de lucru pentru elaborarea subiectelor pentru evaluările naționale, bacalaureat, titularizare și definitivare în învățământ, pentru următorii 5 ani calendaristici”, se arată în sursa citată.

Un proiect de manual trebuie să obțină 95 de puncte din 100 pentru a trece evaluarea privind calitatea științifică. Acestea trebuie să fie aprobate și prin ordinul Ministrului Educației Naționale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/manualele-scolare-vor-fi-cumparate-prin-licitatie-regulamentul-publicat-in-monitorul-oficial-53161.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/manualele-scolare-vor-fi-cumparate-prin-licitatie-regulamentul-publicat-in-monitorul-oficial-53161-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv