Un bărbat în vârstă de 63 de ani din județul Prahova a murit, duminică, din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică, precizând că acesta avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 70.

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, a murit duminică, informează Institutul Național de Sănătate Publică. Pacientul avea condiții medicale preexistente și era nevaccinat.

Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 70.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat săptămâna aceasta că a fost declarată oficial epidemia de gripă.

Tulpinele virusului gripal sunt sezoniere, a spus pentru MEDIAFAX medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, precizând că circulația virusului de tip A este cea mai frecventă.

Dintre cele trei tulpini are virusului, A, B și C, doar primele două pot provoca epidemii sau infecții sezoniere.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/un-barbat-de-63-de-ani-a-murit-din-cauza-gripei-numarul-deceselor-a-ajuns-la-70-53122.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/un-barbat-de-63-de-ani-a-murit-din-cauza-gripei-numarul-deceselor-a-ajuns-la-70-53122-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv