Turnul One World Trade Center (One WTC), clădirea principală ridicată pe locul fostului complex World Trade Center din zona Lower Manhattan din New York, a fost iluminat în premieră, duminică noaptea, în culorile roșu și galben pentru a marca Anul Nou Chinezesc, relatează agenția Xinhua.

De la lăsarea amurgului, vârful turnului de 94 de etaje a strălucit alternativ în culorile roșu și galben, iar la baza clădirii mai multe etaje au fost iluminate în aceleași culori.

Clădirea va fi iluminată astfel timp de trei nopți, până la 5 februarie, data la care începe oficial Anul Nou Chinezesc.

Dominând până la 541 de metri înălțime Districtul Financiar din New York City, clădirea One WTC, cea mai înaltă din Statele Unite și totodată din Emisfera Vestică, a fost ridicată în colțul nord-vestic al ruinelor fostelor turnuri gemene World Trade Center distruse în timpul atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Construcția clădirii a început în 2006 și s-a încheiat în 2014.

Situat la circa treizeci de străzi distanță spre nord de One WTC, emblematicul zgârie-nori Empire State Building din zona Midtown Manhattan va fi la rândul său iluminat în nuanțe de roșu, albastru și galben, luni și marți noaptea, pentru a celebra cel mai important festival din cultura chinezească. Vârful turnului va fi iluminat astfel pentru cel de-al 19-lea an consecutiv.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/sua-one-world-trade-center-iluminat-in-premiera-in-rosu-si-galben-cu-ocazia-anului-nou-chinezesc-53129.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/sua-one-world-trade-center-iluminat-in-premiera-in-rosu-si-galben-cu-ocazia-anului-nou-chinezesc-53129-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv