Spania, Franța, Marea Britanie și Suedia l-au recunoscut luni pe liderul opoziției venezuelene Juan Guaido în funcția de președinte interimar al Venezuelei, după ce Nicolas Maduro a respins ultimatumul privind organizarea unor alegeri anticipate, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

“Îl recunosc pe președintele Adunării Naționale a Venezuelei, domnul Juan Guaido, în funcția de președinte interimar”, a declarat premeirul Spaniei, Pedro Sanchez, într-un interviu televizat, adăugând că Venezuela are nevoie de alegeri libere și corecte cât mai curând posibil.

Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter că “Nicolas Maduro nu a cerut alegeri prezidențiale în conformitate cu ultimatumul de opt zile pe care i l-am oferit. Ca urmare, Marea Britanie, împreună cu aliații săi europeni, îl recunosc pe Juan Guaido ca președinte interimar până la organizarea unor noi alegeri”.

Șapte state din Uniunea Europeană i-au dat lui Maduro un ultimatum până duminică să ceară alegeri anticipate, avertizând că îl vor recunoaște pe Juan Guaido în funcția de președinte.

Franța, Germania, Spania și Marea Britanie și-au coordonat îndeaproape susținerea pentru Guaido. Niciuna dintre aceste țări nu este de acord cu o intervenție militară sugerată de președintele american Donald Trump.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mai-multe-state-europene-l-au-recunoscut-pe-juan-guaido-ca-presedinte-interimar-al-venezuelei-53128.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/mai-multe-state-europene-l-au-recunoscut-pe-juan-guaido-ca-presedinte-interimar-al-venezuelei-53128-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv