O eventuală intervenție militară americană în Venezuela ar genera pentru Statele Unite o situație similară cu războiul din Vietnam, avertizează președintele contestat Nicolas Maduro, citat de BBC News online.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat într-un interviu acordat postului tv CBS că o intervenție militară în Venezuela rămâne o “opțiune”.

În replică, Nicolas Maduro a afirmat: “Donald Trump trebuie să se oprească! Face greșeli prin care își va păta mâinile de sânge și va avea mandatul pătat de sânge. Trebuie să ne respectăm unii pe alții, altfel veți va repeta Vietnamul în America Latină?”

Întrebat într-un interviu dacă situația de criză din Venezuela poate conduce la război civil, Maduro a precizat: “Nu poate răspunde nimeni cu certitudine la această întrebare. Totul depinde de nivelul de nebunie și de agresivitate al imperiului nordic și al aliaților occidentali. Noi cerem să nu intervină nimeni în afacerile noastre interne și ne pregătim să ne apărăm țara”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/maduro-avertizeaza-ca-o-interventie-militara-a-sua-ar-conduce-la-repetarea-razboiului-din-vietnam-53131.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/maduro-avertizeaza-ca-o-interventie-militara-a-sua-ar-conduce-la-repetarea-razboiului-din-vietnam-53131-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv