O femeie în vârstă de 41 de ani, din județul Olt, a murit din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică, precizând că pacienta nu a fost vaccinată și avea condiții medicale preexistente. Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 69.

O femeie în vârstă de 41 de ani, din județul Olt, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, a murit sâmbătă. Femeia avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinată antigripal, informează Institutul de Sănătate Publică.

Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 69.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat săptămâna aceasta că a fost declarată oficial epidemia de gripă.

Tulpinele virusului gripal sunt sezoniere, a spus pentru MEDIAFAX medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, precizând că circulația virusului de tip A este cea mai frecventă. Dintre cele trei tulpini are virusului, A, B și C, doar primele două pot provoca epidemii sau infecții sezoniere.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/o-femeie-in-varsta-de-41-de-ani-a-murit-din-cauza-gripei-numarul-deceselor-a-ajuns-la-69-53114.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/o-femeie-in-varsta-de-41-de-ani-a-murit-din-cauza-gripei-numarul-deceselor-a-ajuns-la-69-53114-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv