Vremea rămâne caldă la începutul săptămânii viitoare, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, precizând că temperaturile continuă să fie mai mari decât mediile climatologice pentru această perioadă. Valoarea maximă va fi în jur de 15 grade în Sudul și Centrul țării.

“Pe parcursul zilei de luni, ne așteptăm la o ușoară scădere a temperaturilor în partea de Vest și Nord-Vest a teritoriului, dar în Estul teritoriului va continua să fie mai cald decât în mod obișnuit. Mai ales în Sudul și Centrul țării unde vor fi maxime de 15 grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteorologul mai anunță că, marți, temperaturile se vor încadra între 2 și 11 grade Celsius.

“Temperaturile rămân în continuare mai mari decât mediile climatologice, mai ales în Sud și Centru. Astfel, maximele se vor situa, la nivelul întregii țări, între 2 și 11 grade și abia miercuri și joi valorile termice vor deveni aproape de normalul perioadei, urmând să se înregistreze maxime cam între unu și opt grade, iar în timpul nopților să apară și valori ușor negative”, a spus meteorologul.

Reprezentantul ANM a mai precizat că la munte temperaturile vor fi între 5 și 12 grade, însă joi ar mai putea să scadă.

În Capitală, luni, este așteptată o maximă în jur de 12-13 grade, iar marți vor fi 9-10 grade.

“Abia joi, temperaturile vor scade ușor și treptat și se apropie de normalul perioadei, adică maximele să fie spre 3-4 grade ziua, iar noaptea să coboare ușor mai jos de 0 grade Celsius”, a explicat reprezentantul ANM.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/anm-saptamana-viitoare-temperaturi-mai-mari-decat-mediile-climatologice-53116.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/anm-saptamana-viitoare-temperaturi-mai-mari-decat-mediile-climatologice-53116-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv