Spațiul din jurul planetei noastre este plin de gunoaie spațiale. Acestea sunt resturi de sateliți, de nave, rachete sau de alte obiecte duse de oameni în cosmos. Printre acestea se numără și un obiect care s-a bucurat de un interes deosebit în ultimele zile.

Obiectul respectiv este numit A10bMLz, potrivit revistei Popular Science. Astronomii îl descriu ca fiind „un sac de gunoi gol”. Obiectul nu are o orbită stabilă. Se mișcă dezordonat, la fel ca o pungă de plastic dusă de vânt. A10bMLz se află la distanțe cuprinse între aproximativ 598.000 – 537.000 de km de suprafața Terrei.

Astronomul Daniel Bamberger, de la Northolt Branch Observatories din Londra, care a analizat amănunțit obiectul după ce a fost descoperit pe 25 ianuarie, nu știe deocamdată dacă acesta este natural sau artificial.

Moriba Jah, cercetător la University of Texas, explică de ce se mișcă obiectul așa, chiar dacă se află în vid. A10bMLz are o suprafață mare și o masă mică, iar de aceea este mișcat haotic de radiația solară. Presiunea exercitată de radiația solară este mică, dar este continuă, iar în timp devine suficient de puternică pentru a muta obiecte în spațiu.

Potrivit lui Bamberger, A10bMLz are un doametru de câțiva metri și cântărește mai puțin de 1 kilogram. Este posibil să fie o structură metalică care s-a desprins dintr-o rachetă.

 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/misterul-sacului-de-gunoi-gol-care-orbiteaza-in-jurul-planetei-noastre-53099.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/misterul-sacului-de-gunoi-gol-care-orbiteaza-in-jurul-planetei-noastre-53099-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv