Avocatul Poporului anunță că s-a sesizat din oficiu și cere lămuriri autorităților competente cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din București, precum și despre creșterea îngrijorătoare a numărului de pacienți afectați de gripă.

“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din București și solicită informații din partea Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului (Laborator calitate apă), aflat în coordonarea Ministerului Cercetării și Inovării, Gărzii de Mediu, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, precum și Administrației Naționale ,,Apele Române”, pentru a comunica situația actuală a calității apei potabile la nivelul Municipiului București, cauzele poluării apei, planurile avute în vedere pentru remedierea problemei semnalate, precum și strategia de prevenire a apariției unor situații asemănătoare, pentru viitor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 35 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la un mediu sănătos”, se afirmă într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Totodată, Avocatul Poporului informează că a cerut informații din partea Ministerului Sănătății și Institutului de Sănătate Publică cu privire la “creșterea îngrijorătoare” a numărului de pacienți afectați de gripă.

“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la creșterea îngrijorătoare a numărului de pacienți afectați de gripă și solicită informații din partea Ministerului Sănătății și a Institutului de Sănătate Publică cu privire la măsurile dispuse în prezent, precum și strategia de prevenire a apariției unor situații asemănătoare, pentru viitor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății. În România s-a declarat epidemie de gripă, după ce specialiștii Institutului de Sănătate Publică au constatat că ultimele două săptămâni au avut caracter epidemic”, se menționează în comunicatul transmis AGERPRES de către Avocatul Poporului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/avocatul-poporului-anunta-ca-s-a-sesizat-cu-privire-la-gripa-si-potabilitatea-apei-din-bucuresti-53107.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/avocatul-poporului-anunta-ca-s-a-sesizat-cu-privire-la-gripa-si-potabilitatea-apei-din-bucuresti-53107-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv