Un pompier de 50 de ani din județul Vrancea este cercetat de Parchetul Militar Iași, fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu o fată de 13 ani. Militarul este suspendat din funcție până când procurorii vor stabili dacă acuzația de viol venită din partea familiei victimei se confirmă.

Surse apropiate anchetei au declarat că bărbatul de 50 de ani din Odobești este căsătorit și locuiește în vecinătatea fetei de 13 ani.

Se pare că agresorul își urmărea victima de mai mult timp, dar copila nu și-a informat părinții. Cazul a ajuns în atenția anchetatorilor zilele trecute, după ce tatăl fetei a anunțat dispariția acesteia de acasă. Ulterior, polițiștii au găsit fata de 13 ani și au aflat că aceasta ar fi fost victima unui viol.

Imediat, cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași.

Cazul este anchetat și de reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului. Aceștia au discutat cu victima și cu părinții acesteia și au decis să ofere consiliere părții vătămate.

„Noi ne-am autosesizat. Specialiștii noștri s-au deplasat la Odobești și au vorbit cu minora și cu familia ei. Fata spune că a fost constrânsă fizic și că a primit amenințări, era foarte afectată. Noi le oferim consiliere, ei și membrilor familiei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

De asemenea, colegii pompierului au fost înștiințați despre cercetarea Parchetului Militar pe parcursul săptămânii, iar superiorii acestuia au deschis o anchetă internă. Rezultatele și eventualele măsuri vor fi comunicate după ce procurorii militari vor încheia propria lor anchetă.

„Noi am fost înștiințați de organele abilitate. Am început o cercetare disciplinară. Acum cercetarea este suspendată, așteptăm soluția Parchetului pentru a lua măsuri. Noi promovăm un comportament conform codului de etică și deontologie a personalului din subordine”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pîrvu.

Conform regulemantelor militare, pompierul vrâncean a fost suspendat din funcție și pus la dispoziție până la apariția unei sentințe definitive.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/pompier-cercetat-pentru-ca-ar-fi-intretinut-relatii-sexuale-cu-o-fata-de-13-ani-53087.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/pompier-cercetat-pentru-ca-ar-fi-intretinut-relatii-sexuale-cu-o-fata-de-13-ani-53087-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv