Autoritățile din județul Vrancea anchetează moartea unui copil de 13 ani, găsit spânzurat într-o anexă a casei. Este vorba despre un băiat care nu avea probleme cunoscute și care se afla în plasament la o familie dintr-un sat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, a declarat că polițiștii din Vidra au fost sesizați joi seara cu privire la decesul unui copil de 13 ani.

Autoritățile din Vrancea încearcă să afle ce s-a întâmplat joi seara, în gospodăria din comuna Spulber, iar cadavrul este la Institutul de Medicină Legală.

Polițiștii au deschis un dosar penal și așteaptă rezultatele necropsiei pentru a afla dacă a fost vorba despre o sinucidere.

Băiatul nu avea probleme cunoscute la școală sau în comunitate. De asemenea, băiatul, aflat în familia din localitate vrânceană împreună cu sora de 16 ani și fratele de 7 ani, avea o relație bună cu părinții adoptivi.

Potrivit martorilor, copilul s-a comportat normal pe parcursul zilei, iar cadavrul a fost găsit la puțin timp după ce a venit de la școală și a mâncat.

„Avea o situație bună. Nici la școală nu erau probleme. S-a întâmplat după ce a venit de la școală, se pare că au vorbit despre notele finale care erau bune. Copilul era ocrotit în familia unui asistent maternal profesionist, alături de ceilalți doi frați, un băiat în vârstă de 7 și o fată de 16 ani. Toți cei trei copii aveau o dezvoltare corespunzătoare vârstei, fără afecțiuni cronice, cu caracterizări pozitive, atât ale familiei de plasament, cât și ale specialiștilor DGASPC Vrancea, precum și de la școală, medic de familie, comunitate”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului au început o anchetă administrativă, frații copilului urmând să fie incluși într-un program de consiliere psihologică.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/copil-de-13-ani-gasit-spanzurat-in-casa-parintilor-adoptivi-53091.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/02/copil-de-13-ani-gasit-spanzurat-in-casa-parintilor-adoptivi-53091-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv