Statele Unite vor înceta să se mai conformeze prevederilor Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) începând de sâmbătă, după eșecul unor discuții de ultim moment pe tema găsirii unei soluții care să permită menținerea acordului, a declarat un oficial american rang înalt.

Subsecretarul american de Stat pentru Controlul Armelor și Securitate Internațională, Andreea Thompson a declarat că SUA “vor putea (suspenda obligațiile privind respectarea Tratatului INF) de pe 2 februarie”, informează agenția de știri Reuters.

Eșecul eforturilor de soluționarea a disputei ar putea duce la retragerea SUA din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) începând de sâmbătă, 2 februarie, dacă Moscova nu acceptă să renunțe la un nou tip de rachetă de croazieră care pot transporta ogive nucleare, despre ca Washingtonul susține că încalcă prevederile înțelegerii.

Moscova a refuzat să distrugă nouă rachetă Novator 9M729 (SSC-8, potrivit terminologiei NATO), susținând că respectă în totalitate prevederile acordului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/stale-unite-ale-americii-vor-inceta-sa-mai-respecte-prevederile-tratatului-fortelor-nucleare-intermediare-incepand-de-sambata-53077.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/stale-unite-ale-americii-vor-inceta-sa-mai-respecte-prevederile-tratatului-fortelor-nucleare-intermediare-incepand-de-sambata-53077-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv