Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 55, după ce un bărbat în vârstă de 43 de ani din județul Argeș a murit.

Potrivit unui conumicat transmis, miercuri, de DSP Argeș, miercuri a fost confirmat al doilea caz de deces din cauza gripei în județ.

Este vorba despre un bărbat de 43 de ani din Dărmănești, confirmat cu virus gripal AH1, aflat în evidențele medicale cu hepatită virus B cu agent D, nevaccinat antigripal.

În total, în județul Argeș au fost confirmate 66 de cazuri de gripă, din care 51 cu virus gripal AH1. Niciunul dintre pacienții confirmați cu gripă nu a fost vaccinat antigripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri dimineață, epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și erau 54 de decese din cauza bolii.

Ministerul Sănătății a transmis către toate spitalele din țară recomandări suplimentare, odată cu declararea epidemiei de gripă, Sorina Pintea precizând că una dintre măsuri vizează accesul vizitatorilor „în mod real” în toate unitățile sanitare, în special în secțiile cu risc.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/numarul-deceselor-provocate-de-gripa-a-ajuns-la-55-ultima-victima-un-barbat-de-43-de-ani-53046.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/numarul-deceselor-provocate-de-gripa-a-ajuns-la-55-ultima-victima-un-barbat-de-43-de-ani-53046-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv