Premierul Canadei, Justin Trudeau, i-a cerut ambasadorului Canadei în China, John McCallum, să se retragă din funcție, iar cererea a fost acceptată, pe fondul scandalului Huawei, transmite BBC News. 

Trudeau a anunțat, sâmbătă, că i-a cerut lui McCallum să demisioneze, fără să menționeze motivele acestei decizii.

McCallum a făcut, joi, mai multe declarații controversate în ceea ce privește extrădarea unui executiv al Huawei, gigantul de telecomunicații chinez.

Canada a arestat-o, la finele anului trecut, pe Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, la cererea Statelor Unite, ceea ce a înfuriat China și a înrăutățit relațiile Canadei cu Beijingul. Între timp, aceasta a fost eliberată pe cauțiune.

Meng este acuzată de Statele Unite că nu a pus în aplicare sancțiunile comerciale asupra Iranului. Meng și Huawei neagă aceste acuzații.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/scandalul-huawei-justin-trudeau-i-a-cerut-ambasadorului-canadei-in-china-sa-isi-dea-demisia-52985.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/scandalul-huawei-justin-trudeau-i-a-cerut-ambasadorului-canadei-in-china-sa-isi-dea-demisia-52985-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv