Statuia lui Eminescu a fost construită din zăpadă în fața unui bloc din Galați de un pensionar, fost proiectant, care în urmă cu un an, tot la aniversarea nașterii poetului național, a realizat din același material o copie după grupul statuar ”Eminescu și muza”, creat de Frederic Storck.

Petru Darie, gălățeanul care de ani buni și-a făcut un renume din faptul că sculptează din zăpadă personaje celebre, nu a uitat nici în acest an să marcheze ziua de naștere a poetului național, Mihai Eminescu. Cum a avut zăpadă din belșug, a realizat bustul marelui poet, la fel ca anul trecut, în fața blocului din cartierul Micro 21, unde locuiește, și cu ajutorul vecinilor.

“Am avut și un fel de dezamăgire, deoarece parcă nu îmi plăcea cum iese chipul poetului național. Așa că am apelat, iar și iar, la Youtube și, până la urmă, am reușit. Mă întrebau și vecinii după ce au văzut că a nins iar, ce fac, când îl sculptez pe Eminescu”, a spus Petru Darie.

Pentru a îl sculpta pe Eminescu din zăpada înghețată, Petru Darie a muncit două-trei zile. Bustul are atașate o bentiță tricoloră, dar și un steag tricolor pe care scrie “Trăiască nația română!”.

Pensionarul își dorește ca, până pe 24 ianuarie, să facă din zăpadă și bustul domnitorului Alexandru I. Cuza. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/statuia-lui-eminescu-cladita-din-zapada-in-fata-unui-bloc-de-un-pensionar-52750.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/01/statuia-lui-eminescu-cladita-din-zapada-in-fata-unui-bloc-de-un-pensionar-52750-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv