Senatorul republican Lindsey Graham, un apropiat al lui Donald Trump, i-a cerut duminică președintelui american să reconsidere retragerea trupelor americane din Siria, pentru a se asigura că gruparea teroristă Stat Islamic (SI) ”nu se va mai întoarce niciodată”, informează AFP.

Trump a ordonat recent retragerea totală a circa 2.000 de militari americani desfășurați în prezent în nordul Siriei, în principal forțe speciale prezente pentru a combate SI și să antreneze forțele locale în zonele recucerite de la jihadiști.

”Îi voi cere să ia loc împreună cu generalii lui și să reconsidere modul de a face acest lucru. De a temporiza. De a ne asigura că o facem bine și că SI nu se va mai întoarce niciodată”, a declarat Graham la CNN, care a recunoscut că a fost surprins de decizia lui Trump pe care a calificat-o drept ”o greșeală uriașă”.

”Trebuie să ne menținem trupele acolo”, a insistat senatorul republican. ”Dacă plecăm acum, kurzii vor fi masacrați. (Și) dacă îi abandonăm pe kurzi și ei sunt masacrați, cine ne va mai ajuta în viitor?”, a continuat el. Milițiile kurde Unitățile de Protecție a Poporului (YPG), împotriva cărora Turcia a amenințat să lanseze o ofensivă, luptă cu sprijinul Washingtonului împotriva jihadiștilor în nordul Siriei. ”Nu cedați Siria iranienilor. Este un coșmar pentru Israel”, s-a adresat el lui Trump.

Președintele ”este frustrat, înțeleg. Nu suntem jandarmul lumii. (Dar) purtăm un război împotriva SI. Nu au fost învinși în Siria. Îi cer președintelui să țină de cont de faptul că avem oameni acolo pentru a ne proteja”, a mai apreciat Graham. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/un-apropiat-al-lui-trump-doreste-ca-presedintele-sa-reconsidere-retragerea-americana-din-siria-52636.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/un-apropiat-al-lui-trump-doreste-ca-presedintele-sa-reconsidere-retragerea-americana-din-siria-52636-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv