Primăria Capitalei anunță că au avut loc accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din București, subliniind că a fost deja depusă o plângere penală. Primăria mai arată că au fost introduse alte diagrame ce stabilesc timpii pentru culorile roșu și verde ale semafoarelor.

Potrivit sursei citate, după prima accesare a dispozitivului trecerii de pietoni din fața Policlinicii Titan, din 28 decembrie, situația a fost remediată rapid, iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori.

„Astăzi, 29 decembrie, a avut loc o nouă accesare, în același loc, iar semaforul trecerii de pietoni, în loc să urmeze ciclul de culori roșu-verde, a rămas blocat pe culoarea galbenă intermitent. Menționăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoștințele și echipamentele necesare pot să acceseze automatele de dirijare și să modifice diagramele. În zona Policlinicii Titan există mai multe camere de supraveghere și în aceste momente se lucrează la identificarea persoanelor care au intervenit la echipamente”, mai subliniază municipalitatea.

Reprezentanții Primăriei atrag atenția că astfel acțiuni sunt ilegale și pot avea consecințe deosebit de grave asupra circulației automobilelor și siguranței pietonilor.

„Considerăm că, în cazul în care organele abilitate vor constată că a fost vorba despre acte de sabotaj, țintele fiind Primăria Capitalei și companiile municipale, nicio miză nu poate justifica discreditarea unor instituții cu prețul unor vieți omenești”, mai spune sursa citată.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/situatie-cu-potentiale-consecinte-grave-pe-parcursul-a-doua-zile-semafoare-din-bucuresti-au-fost-dirijate-de-necunoscuti-primaria-capitalei-panicata-cere-ancheta-penala-52628.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/situatie-cu-potentiale-consecinte-grave-pe-parcursul-a-doua-zile-semafoare-din-bucuresti-au-fost-dirijate-de-necunoscuti-primaria-capitalei-panicata-cere-ancheta-penala-52628-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv