Autoritățile ruse au anunțat sâmbătă că interzic importurile din Ucraina pentru zeci de produse, printre care grâu, ciocolată și bere, ca răspuns la sancțiunile economice ale Kievului împotriva Moscovei pentru presupusul său rol în criza ucraineană, relatează AFP.

“Guvernul rus a decis să interzică intrarea în Federația Rusă a unor mărfuri care provin din Ucraina sau care tranzitează teritoriul ucrainean”, se arată într-un comunicat transmis de autoritățile ruse, care însoțește lista produselor ce fac obiectul acestei interdicții.

Printre produsele interzise se numără grâul, uleiul de floarea soarelui, ciocolata, pâinea, conservele de fructe și legume, dulcețurile, berea și vinul, pamperșii, precum și anumite tipuri de mobilă și de motoare.

Interdicția intră imediat în vigoare, precizează comunicatul, care subliniază de asemenea că aceste măsuri sunt luate ca răspuns la “acțiunile inamicale ale Ucrainei față de cetățeni sau entități juridice din Rusia”.

Rusia este supusă din 2014 unei serii de sancțiuni economice ucrainene și occidentale în special din cauza anexării Peninsulei Crimeea, în sudul Ucrainei.

Kievul și Occidentul reproșează de asemenea Rusiei că îi susține militar pe separatiștii proruși în estul Ucrainei, lucru dezmințit de Moscova.

Mai multe țări occidentale, dar și Kievul, au acuzat de asemenea Rusia de “acțiuni ilegale” în urma unei recente dispute maritime în Marea Neagră, iar președintele american Donald Trump și-a anulat întâlnirea cu Vladimir Putin prevăzută cu ocazia summitului G20 din Argentina din urmă cu circa o lună.

Miercuri, președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat introducerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, în special pentru “agresiunea împotriva statului ucrainean în Marea Neagră”.

Cu o zi în urmă, Rusia anunțase la rândul său că a adăugat 245 de personalități și șapte companii ucrainene pe lista sa de sancțiuni economice împotriva Ucrainei.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/rusia-interzice-importurile-de-zeci-de-produse-printre-care-grau-ciocolata-si-bere-provenite-din-ucraina-52626.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/rusia-interzice-importurile-de-zeci-de-produse-printre-care-grau-ciocolata-si-bere-provenite-din-ucraina-52626-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv