Ministrul Afacerilor Externe și cel pentru Afaceri Europene, Teodor Meleșcanu și George Ciamba, au reacționat la declarațiile lui Jean-Claude Juncker, cei doi oficiali români afirmând că președinția Consiliului UE este un proiect de anvergură europeană, nu instrument de luptă politică internă.

Potrivit celor doi oficiali, Guvernul României a depus și continuă să depună toate eforturile necesare pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a mandatului Președinției României la Consiliul UE.

”Înțelegem responsabilitatea care ne revine în exercitarea unui asemenea mandat, precum și provocările cărora Uniunea Europeană trebuie să le răspundă în acest moment important al evoluției sale. Astfel, prin implicarea directă a Premierului României, întregul aparat guvernamental a derulat un proces intens de pregătire pe toate componentele, atât cele legate de substanța dosarelor, agendelor de lucru, calendarelor de reuniuni, cât și pregătirilor logistice. România este pregătită din toate punctele de vedere să ducă la bun sfârșit acest deziderat, printr-un efort comun concentrat la nivel instituțional și la nivelul societății, în ansamblul ei, fapt recunoscut inclusiv de Președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, în termeni clari și neechivoci cu prilejul întâlnirii de la Bruxelles cu reprezentanții Executivului român”, se mai arată în declarația celor doi miniștri.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/reactia-oficiala-a-mae-dupa-criticile-lui-juncker-legate-de-pregatirea-romaniei-acest-proiect-nu-reprezinta-un-instrument-de-lupta-politica-interna-52622.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/reactia-oficiala-a-mae-dupa-criticile-lui-juncker-legate-de-pregatirea-romaniei-acest-proiect-nu-reprezinta-un-instrument-de-lupta-politica-interna-52622-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv