Președinția a reacționat vineri seara față de întârzierea publicării în Monitorul Oficial a decretului prin care i se prelungește mandatul șefului SMG, precizând că împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate.

”Imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României”, preciza Administrația Prezidențială.

Președinția a amintit că Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative.

”Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură. Președintele României atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”, se mai arăta în comunicatul de presă. 

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Liviu Dragnea încearcă să blocheze decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă, actualul șef al Statului Major al Apărării pentru a nu fi publicat în Monitorul Oficial.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă, actualul șef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în ședința CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcție.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă și ministrul Apărării, Gabriel Leș, au acuzat că șeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/decretul-lui-iohannis-de-prelungire-a-mandatului-generalului-ciuca-a-fost-publicat-in-monitorul-oficial-52619.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/decretul-lui-iohannis-de-prelungire-a-mandatului-generalului-ciuca-a-fost-publicat-in-monitorul-oficial-52619-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv